Anna & Görans gäststuga

5 februari, 2018

”Det är alltid kul att få sätta tänderna i egna roliga projekt” säger Anna när Magazine 25 kommer och hälsar på i det idylliska villaområdet i Näsby Park i Täby norr om Stockholm. Hon bjuder på kaffe och hembakta bullar i solen utanför familjens gästhus/attefallshus.

Vilka bor här?

Här bor Anna och hennes man Göran samt ett av barnen.
Anna arbetar med inredning och trädgårdsuppdrag till både privatpersoner och företag. Företaget heter Bressen Home&Garden (www.bressenhomeandgarden.se) ”Jag gör allt från rådgivning, planering till utförande” säger Anna och man kan verkligen se att hon vet vad hon talar om. Trädgården och huset är fantastiskt vackert, otroligt genomtänkt och en härlig känsla för de rätta detaljerna.

attefallshus

Bygga Attefallshus

Hur kommer det sig att ni bestämde att bygga ett attefallshus på tomten?

Vi flyttade hit 1991 och på tomten fanns då redan en stuga på 20 m2 som var ganska förfallen, men vi använde den som förvaring och lekstuga. När barnen blev lite större kände vi att vi ville bygga ut den så de kunde vara där och hänga med sina kompisar.

attefallshus

Vi rev huset helt och hållet och byggde upp ett nytt. Min man Göran ritade och byggde huset tillsammans med en kompis som är snickare. De fick gjuta helt nya plintar. Huset beställde vi i färdiga delar gjorda efter Görans ritningar. Bygget gick väldigt smidigt. ”Vi har inte installerat kök eller badrum ännu men det kanske blir på sikt” säger Anna.

Gästhuset ligger längst ner på den 1600m2 stora tomten och det är så väldigt fint att titta på ifrån vårt hus. ”Det är en liten pärla på tomten” säger Anna.

Inredning av attefallshuset

Jag har inrett huset som ett gästhus med sängar, soffa och Tv. Vi byggde en liten grusaltan på framsidan av huset där sitter vi ofta i solen på eftermiddagen. Det gör också att vi utnyttjar tomten mer. Det är alltid kul att få sätta tänderna i egna roliga projekt. Nu blev det både inredning och trädgård runt huset.

attefallshus

Vi använder huset både som gäststuga och kontor på sommaren. Vi är så glada att vi byggde huset.  Vi säger att det är vår lilla sommarstuga och sen är det väldigt skönt när man har gäster att de får sitt eget, säger Anna ”Jag kan varmt rekommendera alla att bygga ett attefallshus.”

Vi tackar för pratstunden och önskar familjen många härliga stunder i sitt fina attefallshus. När vi vänder oss om vid grinden så ser vi solen gå ner över trädtopparna och de sista strålarna hamnar på utemöblerna framför attefallshuset. Vi förstår precis vad Anna menar när hon kallade attefallshuset för ”…en liten pärla på tomten”

gäststuga attefallshus

Prenumerera på vårt nyhetsbrev